Vissen

Vissen kunt u vanaf het strand of vanuit een roeiboot, op tilapia, catfish, barbel of kleine visjes zoals cycliden. Hengels en toebehoren kunt u huren..

Het Victoriameer is beroemd vanwege de unieke populatie "furu" (cycliden), die zich lijkt te herstellen, nadat die met uitroeiing bedreigd werd door de Nijlbaars. Deze kleurrijke cycliden worden vaak in aquaria gehouden. De Nijlbaars werd geïntroduceerd in het meer rond 1960 en kwam tot enorme bloei. Aan de ene kant was dit een ecologische ramp, maar aan de andere kant werd de Nijlbaars gedoopt tot "Mkombozi" (de Verlosser) door de lokale Sukumastam. Er is nu al geruime tijd een levendige vishandel in Nijlbaars met een groot aantal visfabrieken die exporteren naar Europa.

 

Vogels kijken

Er verblijven meer dan 150 soorten water-, moeras- en savannevogels op de 100 hectare savanne van de Lodge. Afrikaanse zeearenden hebben een nest in een boom dichtbij de lounge. Regelmatig is te zien hoe ze over het water scheren en vis vangen. U kunt ongehinderd over het terrein struinen, of met een bootje langs het riet varen om de verschillende vogels van nabij te bestuderen. Veel soorten zijn kenmerkend voor deze omgeving en zijn niet te zien in de Serengeti, zoals de swamp flycatcher, red-chested sunbird, Northern brown-throated weaver, yellow-backed weaver, black-headed gonolek en de blue-headed coucal. U kunt de tijd nemen, zonder gestoord te worden, en u hoeft niet bang te zijn voor wilde dieren, zoals in de Serengeti. De Lodge houdt een vogellijst bij, en werkt samen met de 'Tanzania Bird Atlas' om de vogelstand in het gebied langs het meer in kaart te brengen. U kunt op verzoek ook met een gids op pad.