Hoe u ons bereikt

Speke Bay Lodge
P.O. Box 953
Mwanza
Tanzania
 
Fax: +255 (0)28 2621237
E-mail: info@spekebay.com

Klimaat en regenval

Het Victoriameer ligt op 1133 meter boven zeeniveau. Het is over het algemeen zonnig (rond 30º C). De avonden en nachten zijn zacht (min 17º C). Rond het middaguur steekt er een lichte bries op vanaf het meer die meestal voortduurt tot in de avond. Het regenseizoen duurt van november tot mei, met de korte regentijd in november en december en de lange regentijd in april en mei. De Lodge is het gehele jaar open.

Persoonlijke zorg

Malaria

Voordat u op reis gaat, is het verstandig uw huisarts of de GGD te raadplegen in verband met vaccinaties en malariapreventie. Alle denkbare voorzorgsmaatregelen zijn getroffen. Het drainage-systeem heeft het aantal muskieten drastisch gereduceerd, maar er heerst hier nog steeds malaria, zoals in de meeste wildgebie-den en aan de kust.

Evacuatie

Er zijn twee redelijke ziekenhuizen in de buurt (op resp. 17 en 35 km), en via telefoon/fax/E-mail en kortegolf radio, kan er contact opgenomen worden met de Flying Doctors (AMREF) in het geval van evacuaties. Een tijdelijk lidmaatschap wordt aanbevolen.