Milieu en ecotoerisme

Zoals met zoveel concepten in het toerisme, begint iedereen termen te gebruiken als "ontwikkeling van de gemeenschap", "ecotoerisme" en "kwaliteitstoerisme" en voordat je het weet, worden dit holle frases. Ecotoerisme gaat niet alleen over zonnepanelen. Het begint met hoe en wat je bouwt, en hoe je het beheert. We zijn ons hiervan bewust geweest vanaf het begin. Zoals met veel van deze concepten, hangt het af van de constante discipline en aandacht die je er aan geeft. Alles wat we gebouwd hebben is duurzaam, en onze technische uitrusting is goed onderhouden en wordt constant verbeterd en doorontwikkeld. Omdat het ons eigen bedrijf is, en we hier wonen, is het nadenken over milieu en het beperken van het energiegebruik ook in ons eigen belang. Onze medewerkers hebben we bewust gemaakt van deze idee├źn, en langzamerhand nemen zij die over en dragen er op hun eigen manier aan bij.

We gebruiken lokale materialen, zoals gras voor de daken en natuursteen voor de vloeren. We hebben de savanne geregenereerd en het resultaat is te zien in de talloze vogels, kleine dieren en zelfs bushbuck die teruggekomen zijn.
Onze gidsen hebben een balans gevonden tussen het met u bezoeken van, en het samenleven met diezelfde mensen. Ze proberen de bezoekers bewust te maken hoe ze zich behoren te kleden op hun bezoek, en hoe en wanneer ze hun kamera kunnen gebruiken. Vaak willen onze bezoekers de kinderen cadeautjes geven. Dat is goed bedoeld, maar meestal ontstaat er chaos, en verandert het de kinderen in bedelaars. Een andere manier van leven hoeft niet noodzakelijkerwijs armoede of ongelukkig zijn in te houden. Er is niets mis met het willen helpen of delen, maar er zijn betere en minder vernederende manieren om te helpen, dan bijvoorbeeld pennen te geven. Als u werkelijk iets wilt doen, dan zijn er andere manieren, bijvoorbeeld iets bijdragen aan de school of het ziekenhuis. Wij staan open voor discussie. We hebben veel geleerd van ontwikkelingswerkers, missionarissen, de autoriteiten en de mensen hier, want de onmiskenbare problemen hier gaan ons ook aan het hart, en we weten dat dit ook geldt voor onze bezoekers. Uw bezoek kan een positief effect hebben op het land, de mensen en de natuur, maar toerisme kan ook negatieve effecten hebben. We willen niet belerend zijn tegenover onze bezoekers of de mensen hier, maar volgens ons is het goed om kritisch te zijn over wat we hier doen.