Bar, Restaurant en Lounge

De drie hoofdgebouwen zijn verbonden door een groot houten terras met uitzicht op het Victoriameer. De welvoorziene bar heeft o.a. een ruime keus aan heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen. Het restaurant biedt een mix van internationale en Tanzaniaanse gerechten, is gespecialiseerd in verse vis en maakt gebruik van verse groentes, fruit en kruiden uit de omgeving. De eigenaren hebben zelf het personeel opgeleid; de kwaliteit en verfijning die ze bereikt hebben, zal u verrassen. Vanwege de opzet en grootte krijgt u veel persoonlijke aandacht. Er zijn geen grote buffetten; elke gast kan zijn of haar eigen keus maken, en er wordt met plezier rekening gehouden met uw speciale wensen en diƫten. Uw ontbijt of lunch kan op het terras van uw bungalow, op het terras van het restaurant, in de tuin of op het strand geserveerd worden.

Souvenir Winkel

Een kleine, exclusieve souvenirwinkel specialiseert in regionale kunst en kunstnijverheid. Riemen, portemonnees en handtassen van Tilapia- en Nijlbaarsleer worden gemaakt in een plaatselijk atelier. Deze vissenhuiden worden anders weggegooid. Er wordt rechtstreeks van de kunstenaars en ambachtslieden gekocht. Dit helpt de plaatselijke economie direct en zij worden aangemoedigd om efficiƫnte en kwaliteitsbewuste manieren te vinden om hun produkten te maken.

Ook worden er artikelen van lokale vrouwengroepen aangeboden, zoals van de Vema Women (Vema betekent in het Swahili welbevinden), georganiseerd door de Maryknoll Sisters, en van het Tupendane Centre. Dit centrum is een plaats waar jonge vrouwen die de basisschool doorlopen hebben, en geen kans hebben verder te studeren, leren om kleine projecten op te zetten.