Safari's in de 'Western Corridor' van de Serengeti

De Western Corridor van het 'Serengeti National Park' wordt helaas nog steeds ondergewaardeerd en overgeslagen in veel reisplannen. De kracht van dit gebied ligt in het altijd aanwezig zijn van water in de Grumeti rivier, en meer neerslag dan in de rest van de Serengeti. Dit resulteert in grote, permanente kuddes gnoes en veel ander wild. Bovendien maakt dit gebied deel uit van de migratieroute van de gnoes: naarmate het droge seizoen vordert, trekken ze weg van de oostelijke vlaktes richting het Victoriameer en het noorden.

Vanwege de droogte in juli en augustus, is de hoeveelheid wild in het oosten van de Serengeti en rond Seronera vaak teleurstellend. De 'Western Corridor' is een uitmuntend gebied om dit goed te maken: het hele jaar door heeft u de gelegenheid grote aantallen gnoes, zebra's, gazelle's en veel andere soorten wild, zoals jachtluipaarden, leeuwen, olifanten en nijlpaarden, en buitengewoon grote krokodillen te zien. Dit gebied wordt nooit zo droog en stoffig als de oostelijke vlaktes.
Dit alles maakt de Lodge een buitengewoon goed vertrekpunt voor een safari in de Serengeti. Het is maar 15 km van de 'Ndabaka Gate'. U rijdt meteen tussen het wild. U hoeft niet verder te rijden dan 50 kilometer om het meeste wild te zien dat het park te bieden heeft. Na een warme dag komt u terug naar de koele bries van het meer.