Wie we zijn

Wij zijn drie Nederlanders die de Lodge gebouwd hebben en beheren. Wij wonen bij de Lodge, wat bijdraagt aan de hoge standaard van service en onderhoud. Onze zorg voor het milieu komt tot uiting in de manier waarop de Lodge harmonieert met de omringende savanne, als ook in het gebruik van zonne-energie en lokale materialen.

Omdat wij hier zelf leven, en ons bedrijf klein is, zijn we afhankelijk van wat de omgeving te bieden heeft. We nemen actief deel aan het ontwikkelen van de lokale economie, het ziekenhuis en de plaatselijke school. Ons personeel komt uit de buurt en is door ons opgeleid, wat positief werkt op de integratie die we voor ogen hebben. Voor ons is dit niet een holle uitspraak zoals u vaker in toeristenfolders ziet; los van onze idealen en medeleven, nemen we ook deel aan dit alles uit bittere noodzaak.
Een deel van de excursieopbrengsten gaat naar het schoolfonds. Een van onze gidsen zit in het schoolcomité om toe te zien op de besteding ervan. We kunnen nu inmiddels een dak op de school bouwen.
Ecotoerisme houdt ook in dat u zich bewust bent van de invloed van uw bezoek. Voor de boottocht huren we kano's uit het dorp wat bezocht wordt. Op deze manier ziet en ervaart de plaatselijke bevolking de voordelen van uw bezoek. Door daarnaast te helpen met hun school ontstaat er een vorm van integratie en acceptatie waar iedereen de voordelen van plukt. Om dit te realiseren zou u op zijn minst twee nachten bij ons moeten doorbrengen.
Een kanotocht begin rond half tien, zodat u eerst uitgebreid kunt ontbijten. Het meer is dan rustig, en u kunt de vissers hun vangst van de afgelopen nacht binnen zien brengen. Fietsen doen we in de namiddag, omdat het dan langzamerhand koeler wordt. U kunt de mensen terug zien komen van hun akkers, of de markt, en de late namiddagzon geeft alles een extra dimensie.
Wij zijn allemaal actief met uw verblijf bezig, u kunt met ons praten, met ons op een excursie gaan en meer over Tanzania leren en ervaren.